2012. december 21., péntek

Naptár gyorsan, otthon, fillérekből

Az idei karácsonyi készülődést teljesen minimálisra kellett csökkentenem. Ez jól látszik az alkotós blog hiányosságain is. Sajnálom, hogy nem tudtalak Titeket idén inspirálni!
A kevés időnek viszont vannak előnyei is, kitaláltam egy nem igazán scrapbookos, de nagyon gyors és praktikus naptárat is. A fiamnak készítem, aki egyelőre nem értékeli az alkotás adta pluszt, de a képeket és a naptárakat imádja. 
Minden évben veszek neki naptárt, és októberben készítettem egy nagyobb fajtát, ahová pár fontos jegyzet is belefért (Télapó, foci bemutató, Karácsony ;). Most ezt a nagyobbat egészítettem ki internetről letöltött fotókkal. Az enyémben vannak villamosok, vonatok és buszok. Ezeket aztán többnyire kitöröltem abból a másolatból, amit Nektek megmutatok. Mivel az internetről, forrás megjelölés nélkül használtam a képeket, nem akartam így továbbadni. Ami kép benne maradt, azokat a veke.hu és a dbkh.uw.hu oldalakról töltöttem le.
A naptár innen tudjátok letölteni (a linkre kattintva felugrik a saját géped tárhelye, keress neki egy megfelelő helyet, majd enter): 

A képeket saját gépetekről szúrjátok be, vagy az internetről másolhatjátok le (saját felhasználásra nyugodtan lehet a képeket használni, csak továbbközölni nem szabad forrásmegjelölés nélkül!). Ha a neten látsz egy jó képet, kattints rá, hogy a lehető legnagyobb méretben látszódjon, majd jobb klikk: kép másolása, aztán menj a naptár fájlba, ott megint jobb klikk és beillesztés!
A képeket állítsd 11,32 cm szélesre (képen jobb klikk, kép tulajdonságai vagy kép mérete és tulajdonságai), majd rendezgesd középre az adott cellában.
Kicsit vastagabb, 160-180 g/m2 súlyú kartonra nyomtasd ki mind a 12 lapot.

Ha elkészültél, készíts rá pár lyukat, azokba tegyél karikát, esetleg egy régi naptár spirálját, és azon fűzz át egy szalagot, amivel felakaszthatod a naptárt. Nekem van itthon filmszél lyukasztóm, azt fogom használni régi spirállal.

További jó készülődést és ha addig nem találkoznánk, békés ünnepet kívánok!

BorkaNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése