2012. január 18., szerda

2012 - a mandarin éve!

A pantone.com minden évben megadja az év színét, ami a divat lesz arra az évre. 2012-ben az év színe a Tangerine Tango. Magyarul Mandarin Tangónak fordíthatjuk, de maradjunk csak a mandarinnál!

A Yabo termékek között is szerepel ez a szín, az őszi kartonkészlet alkotó eleme a mandarin színű prégelt karton.
A Color Scheme Designer oldal színpaletta generátorával készítettünk pár színkombinációt, amiben ezt az elsőre "nehéz esetnek" tűnő színt más színekkel együtt láthatjátok. A négy palettán közepén vannak az alapszínek, a szélén pedig telített és telítetlen verziójuk. Az egyes paletták összes színét társítani lehet egymással, a hatás harmonikus lesz. Sőt, az sem feltétel, hogy a narancsnak ezt az élénk árnyalatát használjuk, ha a telítetlen árnyalata jobban tetszik.
A narancs komplementere a türkizzöld. Hármas harmóniát az tengerészkék és lime színekkel alkot. Ha negyedik színt is beválasztunk, az egy tompa sárga legyen.
A narancs analóg színpárjai a sárga és a magenta, amit megfejelhetünk egy türkiz árnyalattal is.

Nem ígérjük, hogy 2012-ben a Yabo és az Alkotós blog oldalain minden esetben ezekkel a harmóniákkal fogtok találkozni, de minden évben érdekes kísérlet a trend felpróbálása! Próbáljátok ki Ti is!

Jó alkotást!
Borka és Jovi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése