2012. január 13., péntek

Évfordulós ajándék

Ezt az albumot a Yabo Kreatív Csapat tagja, Réka készítette. Az apropója egy 36. házassági évforduló. Valentin-nap közeledtével, talán sokan gondolkodunk azon, párunkat mivel lepjük meg. Egy közös album biztosan tetszeni fog a nehezen megajándékozható Uraknak is! Ha első albumodat készíted, sok információt találsz az induláshoz a Kezdet c. cikkünkben.

Az album alapja Yabo tégla album, a méretre vágott scrapbook papírok és a lemezkarton közé Réka szalagot ragasztott, hogy úgy lehessen nyitni, mint egy könyvet.
Az albumba tegyél a kapcsolat legelejét bemutató képet. Kis címkére, vagy mintás papírból vágott díszekre írd fel a neveteket, jelentős dátumaitok. Ettől lesz személyes, ettől szól Rólatok az album! 
 

A régi képeket fekete-fehérben nyomtasd ki, még akkor is, ha színesben készültek eredetileg! A szélüket smirglivel, körömreszelővel vagy vékony ceruzával kissé roncsold meg, ezzel is növeled az antik hatást.
  
Réka nagyon szép miniatűröket készített, régi filmnegatív csíkjából kivágta az eredeti képeket, és a helyükre mini méretben nyomtatott fotókat tett.
Még hatásosabb, ha van képed negatívon, és abból hívatsz egy filmpozitívat! Nagyobb fotólaborokban biztosan elvállalják. De képszerkesztő programmal is készíthetsz hasonlót, amit írásvetítő fóliára nyomtathatsz.

A képek mellett mindenképpen használj kiegészítőket. Scrapbook papírból kivágott formákat, íveket, netről letöltött elemeket vastag kartonra nyomtasd ki, vágd körbe. Ezeket aztán 3D kiemeléssel rögzítsd.
 

A virágok és a gombok egyetlen albumból sem hiányozhatnak. Ezeknek a kisebb kiegészítők között keress méltó helyet. Ilyen csokrokat bármelyik oldalra tehetsz. Akár van az oldalon fénykép, akár nincsen. Ami fontos, az az, hogy ne elszórva legyenek az egyes díszítőelemek (hogy mindenhol legyen valami), hanem harmonikusan: háromszög alakban, az oldal harmadoló pontjain vagy -vonalán.
 

Az album utolsó lapján jól mutat a készítő neve, mellé egy rövid üzenettel: "Szeretlek!"


Jó alkotást!  
Borka

1 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik!!Igazán uraknak való,de azért finom,kedves, szeretetteljes album.

    VálaszTörlés