2012. július 5., csütörtök

Fénykép nélkül - a sokoldalú minialbum

Kreatív csapattagunk, Timi egy szokatlan, ám nagyon egyedi albumot készített.


"Ez nem is egy album, hanem inkább jegyzet gyűjtemény.
Az albumhoz a színes lapos téglaalbum sárga lapjait használtam. Fehér akrilfestéket vittem fel a lapok közepére egy régi bank kártyával."
Akrilfesték használatánál a kartonok könnyen hullámosodnak. Használjunk kevés, de viszonylag sűrű festéket: ez jobban fed, mint a hígított és kevésbé hullámosítja a kartont. Az egyszínű kartonok festéséről a téli tanfolyam 1. heti cikkében olvashattok bővebben.



"Miután az akrilfesték teljesen megszáradt,  akvarell ceruzákkal színeztem a papírok szélét. Ezeket nedves törlőkendővel maszatoltam bele a papríba és ettől lett az egésznek ilyen maszatos kinézete."


"A citrus címkéket úgy ragasztottam a papírok szélére, hogy félbehajtottam és így mindkét oldalra egy-egy fél címke jutott. Aztán fekete tűfilccel mintát rajzoltam az oldalak szélére: vonalakat, virágokat. Nem vagyok egy nagy rajzművész, de ilyen egyszerű virágokat én is tudok rajzolni."


"Végül  vastagabb filccel felírtam a családi szólást a lapokra és tűfilccel pedig a magyarázatot. Sokszor nem szeretjük a saját kézírásunkat, pedig az teszi csak igazán személyessé a művet."
A kézi rajzolást mindenkinek szívből ajánlom. Kezdjük egyszerű mintákkal, próbapapírra. Ha valamelyik mintával elégedettek vagyunk, vegyünk egy nagy levegőt és rajzoljuk rá az alkotásunkra. további dekoratív ötleteket a Top 10 technika fülön olvashattok.


Ugye, milyen egyszerű és nagyszerű? 
És, hogy mi minden készülhet belőle? Hirtelen ennyi jutott eszembe:
- "Kedvenc" album évfordulóra, felelevenítve benne a kedvenc idézeteinket, helyeinket.
- "Gyerekszáj" album, gyermekünk vicces kifejezéseivel, mondásaival.
- Kívánságlista, "álomkönyv" (leírhatjuk benne, mire vágyunk, mit szeretnénk)
- "Kuponfüzet"
- Receptek listája

Ti milyen fotó nélküli albumot készítenétek?
Kíváncsian várom az ötleteiteket!
Jó alkotást:

Jovi

3 megjegyzés:

  1. Nekem is nagyon tetszik az ötlet, és ha lesz egy kis időm, legelőször valószínűleg én is gyerekszáj albumot készítenék. Aztán jöhet az álmok listája :-)

    VálaszTörlés