2013. július 4., csütörtök

Napról napra - egy hónap képekben elmesélve

A bemutatott albumot készítette, és a cikket írta: Darabont Orsi

Tavaly a scrap.hu-n volt egy kihívás. Akkor én az augusztusunkat örökítettem meg, pontosabban csak azokat a napokat amikor történt valami, mentünk valahová...szóval, volt valami említésre méltó. Aztán decemberben én is nekiálltam a DD-nek (December daily - december napról napra), fotóztam, írtam minden nap. Annyira kedvenc itthon mindkét album! Szeretjük lapozgatni, olvasgatni. Arra gondoltam, idén az egész nyarat (három hónap) megörökítem, így, naplószerűen, a tavalyi és decemberi album keverékeként. Nem fotózom minden nap, de legalább egy mondatot naponta írok.
Elsején bele is vágtam...


Alapnak a színe és az egyszerűsége miatt (igen, nekem kell az egyszerűség, bonyolultabb dolgokat könnyebben feladok) a Yabo színes lapos albumok közül az azúr-mimóza téglát választottam. Tetszik az azúr színben lévő vidámság, hogy kiemeli a ráragasztott képet, és szimbolizálja számomra a napsütést, a meleget, a nyarat!



A színes belső miatt egyszínű, de mégis vidám borítót szerettem volna, olyat, amit jó kézbe venni. Régóta szeretnék farmerral dolgozni, most eljött az ideje. Ezt folyékony ragasztóval ragasztottam a borítókra kívül, és belül is, de ott zsebként egy kisebb darabot. Mintás papírt nem is használtam többet az egész albumban, csak a borító belsején két kis maradék darabot, amiket az azúr lapokkal még beborítottam, így csak egy kis keret maradt belőlük.
Találtam itthon sárga csőszegecset, ezzel erősítettem meg a karikának vágott lukat.

 

 

 

Minden oldalt körberajzoltam fekete tűfilccel, még az eseménytelen napokhoz betett kis fehér papírt is. Ez egy rém egyszerű "technika", mégis minden albumnál beválik. Bekeretezi az oldalt, és egységbe foglalja a lapokat.


 

 

Díszítésként matricákat (echo park, kivéve a borítót az dear lizzy), chipboardokat (scrapfellow), és farmer darabkákat használtam, valamint egy horgolt virágot, és egy dear lizzy dekorgombot. A fotókat mattként hívattam elő, a vidám hangulatot szimbolizálva ferdén ragasztottam fel az oldalakra, körbe díszítettem. Nem sokat, csak pár apróságot. Mivel ez egy PL jellegű dolog, fontos szerepet kap a komment, és a dátum, amit helyenként sablonnal írtam fel, volt ahol matricából raktam ki, vagy csak simán ráírtam az oldalra.



Könnyen, gyorsan készíthető, és már szeretem visszalapozni  a hónap elejét! A hátsó zsebecskébe tett papírokra majd azt szeretném felírni, hogy a lányoknak mi volt a legemlékezetesebb ebben a hónapban. A hátsó borítóra csak az évszámot írtam, mert a borítón nem szerepel.

Vágj bele bátran egy hónapról-hónapra albumba. Ha nem görcsölsz rajta, hogy minden napot elkészíts, nem készítesz túl bonyolult oldalakat, igazán gyorsan és fesztelenül tudsz vele haladni.

Jó alkotást!
Dor

1 megjegyzés:

  1. A táborban "élőben" is megnéztem, és nagyon tetszik! Gondolkodom is valami ilyesmin a nyári élményekről, de lehet, hogy majd inkább a DD-t csinálom ilyen formában :)

    VálaszTörlés