2009. július 23., csütörtök

Képkeret mintadarabok: cicás és pálmás

Ahogy ígértem, itt a többi fotó Veka gyönyörű képkereteiről. Sőt, ha tovább görgetsz, még az elkészítés menetét is megtalálod!

Cicás kép"Sárga és barna matt akril festék keverékével alapoztam a keret felső lapját, hogy kicsit karamelles legyen a színe. A cicákat a képkeret alapjára dekuztam decoupage ragasztóval, a keret részét pedig kék és fehér porpasztell krétával maszatoltam. Ezután fixáltam. Erre egy kis kézi festés került kék gombolyagok formájában, valamint egy kis folyékony gyöngy."


Pálmás kép"Matt akril festékkel alapoztam a keret felső lapját. Ezután jött a barna és zöld porpasztell kréta, amit az ujjunkkal vagy egy ronggyal lehet szépen elkenni a felületen. Ezt fixáltam akril lakkspray-vel. Kivágtam szalvétából a pálmafát és a kis mintákat ezeket feldekuztam. Száradás után jött a felülrepesztő (kétkomponensű repesztő) lakk. A második fázis szaradása utána, amikor megjelennek a repedések jött az antikoló (pl. olajfesték) két színnel csináltam, zölddel és barnával. Ezt szintén lakk spray-vel fixálni kell. Ez a lakk réteg elég is fedésnek ha nem sajnáljuk. Végül arany és bronz üvegkontúrral indákat húztam és kiemeltem a szalvéta mintákon is azokat."


Jó alkotást!


.

1 megjegyzés: