2009. július 23., csütörtök

Képkeret mintadarabok: cicás és pálmás

Ahogy ígértem, itt a többi fotó Veka gyönyörű képkereteiről. Sőt, ha tovább görgetsz, még az elkészítés menetét is megtalálod!

Cicás kép



"Sárga és barna matt akril festék keverékével alapoztam a keret felső lapját, hogy kicsit karamelles legyen a színe. A cicákat a képkeret alapjára dekuztam decoupage ragasztóval, a keret részét pedig kék és fehér porpasztell krétával maszatoltam. Ezután fixáltam. Erre egy kis kézi festés került kék gombolyagok formájában, valamint egy kis folyékony gyöngy."


Pálmás kép



"Matt akril festékkel alapoztam a keret felső lapját. Ezután jött a barna és zöld porpasztell kréta, amit az ujjunkkal vagy egy ronggyal lehet szépen elkenni a felületen. Ezt fixáltam akril lakkspray-vel. Kivágtam szalvétából a pálmafát és a kis mintákat ezeket feldekuztam. Száradás után jött a felülrepesztő (kétkomponensű repesztő) lakk. A második fázis szaradása utána, amikor megjelennek a repedések jött az antikoló (pl. olajfesték) két színnel csináltam, zölddel és barnával. Ezt szintén lakk spray-vel fixálni kell. Ez a lakk réteg elég is fedésnek ha nem sajnáljuk. Végül arany és bronz üvegkontúrral indákat húztam és kiemeltem a szalvéta mintákon is azokat."


Jó alkotást!


.

1 megjegyzés: