2012. február 8., szerda

Filofaxból állónaptár

Ezzel a filofax albummal mutatkozik be Kónya Timi, új Yabo Lány! 

Timi egy születésnapi emlékeztetőt készített. Az elkészült albumot egy kis trükkel az asztalra lehet állítani, és abban tárolni pár feljegyzést, ünnepeket, vagy akár inspirációkat!
Ahhoz, hogy a filofax album meg tudjon állni saját lábán, a belső, íves lapokat kicsit meg kell "szadizni". Tedd az előlapot az íves lapra, úgy, hogy a lukas rész kilógjon, az íves rész pedig a borító széléig tartson. Rajzold meg a levágandó részt, és a lukak helyét. Egy snicerrel vágd le a megrajzolt részeket. Kemény meló, de Ti azt úgyis szeretitek! ;)
Ha elkészült az alap, minden oldal szélét fesd körbe akrilfestékkel. A scrapbook papírokat az alapnál 1 cm-rel kisebbre vágd, hogy a festett rész kilátsszon! Majd tintázd körbe.
 

Díszítsd fel az összes lapot. A lemezkarton szélét akrillal fesd körbe, vágd kisebbre a scrapbook lapokat, azokat tintázd, és ragaszd fel az alapra.


Ha elkészültél a papírok felragasztásával, készíts 2 lyukat a borítólapok alsó sarkába. Legjobb, ha erős csőszegecset használsz. Mindkét borítón ugyanott legyen a luk. Ebbe a két lyukba lehet a kitámasztást megoldó láncot vagy szalagot fűzni. Amikor kinyitod, rögzítsd a két borítót egymáshoz közel, így meg fog állni az album.

 

Végül díszítsd a borítót!


A filofax négy fülére felírhatod az évszakokat, vagy az inspirációs album témaköreit. Yabo címkékre pedig felírhatod, pecsételheted a hónapokat, ünnepeket, ötleteket. Ha eszedbe jut egy ajándék ötlet, vagy látsz valamilyen inspirációt, ebben az albumban méltó helyük lesz várni Rád, míg eljön az idejük! ;)

Ha azonban nincs kedved/időd egy lemezkarton albumot méretre vágni, használhatod a Yabo naptárakat is! Kicsit drágább, de könnyebb vele dolgozni. Ki mondta, hogy egy naptárban csak a napok lehetnek? ;)

Reméljük, tetszett Nektek is ez az ötlet, és lesz kedvetek kipróbálni!

Jó alkotást!
Timi  és Borka

2 megjegyzés:

  1. Ez fantasztikus! Én tudtam, tudtam, hogy Timi szupercsúcs ötletekkel és megvalósítással jön majd!

    VálaszTörlés
  2. Nekem is nagyon tetszik!!!Nagyon jól hasznosítható ötlet, köszi!

    VálaszTörlés