2012. február 11., szombat

Valentin napra vagy csak úgy - szerelmes kártyák

Akár szereted a Valentin-napot, akár nem, néha jó lenne igazán személyes és értékes ajándékot adni Kedvesednek! A jó ajándék attól lesz személyes, hogy Neki szól. Ha szerelmes ajándék, akkor Rólatok, az együtt töltött időről. Kivételesen nem albumot ajánlunk Nektek, tavaly a Kreatív-Hobbynál megjelent cikkünkben találtok rá példát. Merika készített egy kis csomagot, ebbe Yabo címkéket tett, amire fényképeket, üzeneteket, együtt töltött program terveket, megvásárolt jegyeket lehet írni, tenni. Mik legyenek ezek? Közös program, vacsora valahol, színház, mozi, hosszú hétvége, előfizetés közös masszázsra. Amit szeretünk.


A Yabo címkék közül választhatod az egyforma alakúakat, vagy a harmonizáló színű csomagokból a nagyokat. Egyik oldalára pecsételj vagy rajzolj vonalat a szövegnek. Apró kiegészítőkkel, mintás pecsétekkel, a széle tintázásával tovább díszítheted. Írd rá a szöveget, pl. "Séta a  Duna-parton", "Autószalon látogatás", "Reggeli az ágyban", "Hátmasszírozás", ha fix időpontban, akkor a dátumot is.
A másik oldalra ragassz kis pántot, ami középen nincs rögzítve, ide tudod beszúrni a jegyet vagy egy reklámot a programról. Ha nem tartozik melléklet az címkéhez, tegyél rá közös fotót vagy közös "mondásaitokból" egyet kisebb címkére felírva.


Az elkészült címkéknek készíts egy mutatós tokot! Ez foglalja ajándékba az érzéseket, ötleteket, program javaslatokat.


Yabo kraft kartonból vágj egy 16*20 cm-es darabot. A mellékelt rajz szerint a hosszú oldal mentén hajts be 3-3 cm-t mindkét oldalon. Érdemes hajtás előtt egy domborító szerszámmal, vagy kifogyott golyóstollal meghúzni a hajtásvonalat. Ezután középen, a szélektől 9-9 cm-re készíts hajtást, hogy 2 cm széles sáv keletkezzen, ez lesz a tok vastagsága. Készítettem egy rajzot, az alapján remélem, érthetővé válik, mit merre kell hajtani.
Miután ezek a hajtásvonalak elkészültek, a rajzon szaggatott vonallal jelölt, ferde hajtásvonalakat is rajzold meg. Ezeket a vonalakat a másik irányba kell majd hajtani, hogy a 3 cm-es szélső sávok középéből kialakuljon a tok alsó pereme.

Ha készen vagyunk a hajtásokkal, a rajzon jelölt helyekre tegyél kétoldalas ragasztószalagot. A 3 cm-es sávok ragasztós részét ragaszd a tok belső oldalára. 
Ezután 2 db 10*2 cm-es díszítő csíkot hajts félbe hosszában, és ragaszd a tok felső részére. Ha rögzítesz a tok egyik oldalára egy rövid pántot, aminek a végére tépőzárat teszel, a tépőzár másik felét pedig a tokra, akkor zárható is lesz a szerelmes üzenet!


Boldog mindennapokat és jó alkotást Nektek!
Merika és Borka



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése