2012. március 9., péntek

Tavaszias virág album az unokákról

Eljött végre a Tavasz, így nagy T-vel. Ahogy újjáéled a természet, bújnak elő a színek. A most következő inspirációban az élénk színek adnak vidám keretet a gyerekek fényképei mögé.
Merika csak úgy ontja magából a jobbnál jobb albumokat. Ezt a virág albumot is ajándékba készítette a lányának. A nagyon színes, nagyon mintás BoBunny papírok témához illő harsányságát a fekete-fehér fotókkal ellensúlyozta, amitől nagyon kellemes, gyermeki színvilágú, ám mégsem "túl sok" album kerekedett belőle.

Ahogy Merika írta: "A lényeg sokszor az, hogy a harmóniát megtaláljuk az album, a képek és a háttér, valamint a díszítők közt. Ezt szerettem volna az albummal bemutatni. A nagyon színes papírok miatt a fotók fekete-fehérben készültek mert így kiemelkednek a színes világból. A Yabo címkék, és gombok tökéletes kiegészítők ide!"

A kisméretű albumoknál (a virágalbum 15 cm átmérőjű) nagyon könnyű a dolgunk, hiszen ahová fényképet teszünk, szinte alig kell mást rakni. Arra persze vigyázni kell, hogy ne akarjuk a kincsesdoboz teljes tartalmát bemutatni egy oldalon, hagyjunk üres felületeket bátran! Akkor is, ha nem ennyire díszes a háttérpapír, amit használunk.

A tortapapír, mint fotóalátét hihetetlen jó választás volt, egyszerű, mégis mutatós, visszatükrözi az album virág formáját. Kreatív boltokban vagy kisebb papírboltokban találtok többféle méretben.

A Yabo gombkészletei (Vidám és Elegáns) a gyerekekről szóló albumokhoz is jól illenek, különösen ehhez az élénk a színvilághoz!

Akár saját kommentárt írunk, akár idézeteket használunk, igyekezzünk azonos betűtípust alkalmazni, ezzel is erősítve az album egységességét. Az album egészében ugyanazt a a betűtípust használjuk. Szövegszerkesztőben írjuk meg a szöveget és nyomtassuk ki szép papírra. Figyelj oda, hogy a szövegszerkesztőben beállítsd a bekezdések szélességét. Itt a 15 cm-es albumnál kb. 8-9 cm széles hasábokban legyen a szöveg kinyomtatva.

Az album első és hátsó borítója ugyanazt a papírt kapja! Ha az albumban tarka vagy világos lapokat használtunk, akkor egy sötétebb, homogénebb mintás papírt válasszunk. Ezzel ellentétben, ha a belső lapok homogének, akkor a borítójuk lehet nagy, élénk mintás papír.
Reméljük, Te is kedvet kaptál egy tavaszias albumhoz%
Jó alkotást!
Yabo Lányok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése