2012. március 29., csütörtök

Húsvéti album

Közeledik a Húsvét, a scrappelt tojások után most egy albumot mutatunk Nektek.
Az albumot Kónya Timi készítette, és megjelent Timiék írországi online magazinjában is: http://issuu.com/craftingireland/docs/issue_8 , 48. oldalon.


Timi 5 lapos Yabo tégla albumot választott. Az 5 lapot egymás mellé rakva min. 16x40 cm textil kell mindkét oldalra, a ráhagyások miatt 2 db 20x50 cm egyszínű pamutvásznat szükséges befesteni. Az üres vásznat pumpás festékkel, misttel színeztük (felhasznált festék: Ranger colorwash), de lehet más technikával is festeni, vagy szép mintájú textilt választani. Timi Prima márkájú maszkot használt a spricceléshez, de lehet akár valódi leveleket, kézzel vágott indákat vagy más, szép alakú tárgyakat is használni. Fektesd a vászonra, majd a pumpás festékkel óvatosan fújd le. A mistről, azaz a pumpás festékekről már Merika cikkében is olvashattatok, házi készítésű verzióját pedig Vekánál tanulhatjátok meg.


 

Ha elkészült és megszáradt a textil, jöhet az album bevonása. Több változat van erre, Timi a leggyorsabbat mutatta be.
Varrd össze a két lapot zsák formára, az egyik rövid oldalt hagyd csak nyitva. (Természetesen kifordítva varrd, hogy a végén belülre kerüljön az anyag széle.) A zsák szélessége akkor legyen, hogy a tégla album 16 cm-es szélessége pont beférjen. Tegyél be egy lapot, told a végéig, majd amilyen közel csak engedi a varrógép, varrd le a zsákot. Így haladj, míg az utolsó lapos is berakod, ezután a széleket a zsák belsejébe hajtva zárd le az utolsó rekeszt is. Filcből vágott kiegészítők, textil virágok illenek hozzá, ezeket ragasztóval vagy varrva rögzítsd. Timi fekete filctollal rajzolt még pár indát a sarkokba. Végül spárgából tekert fészekbe ültetett 3 gyurma tojást, ez került a borítóra.
Tökéletes hátteréül fog szolgálni a húsvéti locsolós képeknek!

Jó alkotást!
Borka

3 megjegyzés:

  1. Anyagra mistelést még én sem próbáltam!Nagyon tetszik, és máris kipróbálom.Jó ötlet!!!

    VálaszTörlés
  2. Annyira szuper!!! Nagyon nagyon tetszik, Timi!

    VálaszTörlés