2012. május 24., csütörtök

Főszerepben a címkék- képeslapok ajéndékba

Még mindig nem az óvónéniknek készült albummal jövök, kérlek, nézzétek el nekem! Most nem csak rajtam múlik, hogy elkészüljön az album, a szülőtársak pedig nem olyan aktívak, mint ahogy én szeretném. De jövő pénteken ballagás, úgyhogy addigra tuti, hogy kész lesz és végre egyben megmutathatom!

Kreatív csapattagunk, Merika, a Yabo címkék sokszínű felhasználást mutatja be Nektek, most képeslapokon. A színek variálásával készíthetünk esküvői meghívótól kezdve szülinapi ajándékkísérőig nagyon sok alkalomra lapot. 
Elmondhatjuk vele, mennyire szeretjük a párunkat például egy "5 dolog, amit szeretek benned" című lappal.
Megköszönhetjük az óvónénik, tanítónénik egész éves munkáját egy kedves idézet kíséretében.
Vidám színekből születésnapi, vagy gyereknapi meghívót, esetleg ajándékkísérőt készíthetünk.Vonjuk be a gyerekeket is, nagyon kreatívak tudnak lenni!

Ha kislánynak készítünk lapot, elmaradhatatlan szín a lila és/vagy a rózsaszín. A Yabo kislány címkék pont ehhez lettek kitalálva! A különböző alakú és színű címkéket Merika egymásra rétegezte: mint ékszerek ülnek a lapon az egyedi címkék

.
 Az indás minták, a finom díszítők csak emelnek az üdvözlőlap ünnepélyességén. 


A másik képeslap visszafogott, mégis nagyon elegáns. Akár a barátnőnket szeretnénk meglepni vele, akár a Pedagógus napon kedveskednénk óvónéninek, tanítónak, egy ilyen üdvözlőlappal nagy sikert arathatunk!
Merika az Őszi címkéket tintázta és pecsétekkel díszítette, majd "szétszórta" az oldalon. A hosszúkás címkét a 2/3-ánál elvágta és mindkét darabot belógatta a képeslap jobb oldalára. Ez egy nagyon egyszerű, mégis mutatós megoldás, bátran használhatjátok más stílusú lapnál is!


A képeslapok hangulatát nem csak a színekkel, hanem az apró kiegészítőkkel és tintázással is befolyásolhatjuk. Az élénk narancssárga címkét visszafogottabbá varázsolhatjuk némi barna tinta segítségével: nem csak a széleit tintázzuk, hanem laposan tartva a tintapárnát, a címke felületét is bevonjuk festékkel. Ha nem maradt fenn saját családunktól régi fotó, akkor az interneten is kereshetünk, amiket kinyomtatva még különlegesebbé tesszük a lapunkat. (Fontos szabály! Ha találsz eredeti fotót, sose azt használd, hanem készíts róla másolatot!)



Az én lapjaim közül is mutatok párat. Nemrég kerek évfordulónk volt a férjemmel, neki készítettem ezt a nagyon visszafogott lapot. Ezt bármelyik férfiember szívesen látja! A barna karton szélét világos tintapárnával  vastagabban öregítettem, majd sötéttel csak a képeslap szélét tintáztam. A piros nagy címkét és a kraft hosszúkásat is barnával öregítettem, majd fehér szaténszalaggal rögzítettem a kettőt egymáshoz.

A kraft címkék egyébként is igazi jolly jokerek: bármilyen korú és nemű személynek, bármilyen alkalomra használhatjuk.


Ezt a meghívót a 6 és fél éves kisfiammal együtt készítettük. A saját készítésű pecsétet akrilfestékbe mártotta, így készített sormintát a szülinapi meghívóhoz. Ha gyerekeknek készítünk lapot, ne fogjuk vissza magunkat: imádják a színkavalkádot!


A képeslapokhoz is sok jó ötletet kaphattok a Top 10 technika fülön.
A pecsételésen kívül pedig számos olyan ötletet találtok az Alkotós tanfolyam cikkeiben, amit otthon is fellelhető alapanyagokból meg tudtok valósítani!

Jó alkotás, szép képeslapokat:
Jovi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése