2013. február 7., csütörtök

Bálint napi szív album

Rendhagyó Yabo albumot mutatunk ma Nektek. Új CT tagunk, Pék-Bíró Timi készítette a Yabo virágalbum alapból. Olvassátok el az albumról készített cikket.


"Ez az Valentin napi minialbum inkább egy szójáték, mivel a kisfiamat Bálintnak hívják, így nekem ő az első számú Valentinom. Már 4 évesen is nagyon szereti nézegetni a fényképeket és nagy örömömre a scrapbook albumokat, oldalakat  is. A Bálint napi album így Neki készült.
A fotók válogatásánál olyan képeket kerestem, amelyeken együtt vagyunk, vagy valamiért nagyon szeretem és fontos számomra. Első lépésként a kiválasztott fényképeket fekete-fehér színűre cseréltem.
(Tipp: Photoshop vagy az ingyenesen letölthető Photoscape programmal)
Csak egyetlen fényképen, a rózsa vörös színét hagytam meg színesre.

Az album színvilágát természetesen úgy terveztem, hogy a piros szín mindenképpen szerepeljen rajta valamilyen formában, így az Echo Park- This & That 15x15 cm-es papírkészletét használtam.

Albumalapnak a Yabo virágalbumot választottam, amit szikével 4 részre vágtam, így szív alakú formákat kaptam: 
  
Következő lépésként a kartonszívek széleit piros festékkel alapoztam:


Száradás után sziluett ollóval kivágtam a scrapbook papírokból a szív alakú háttérpapírokat. A festés és a formák kivágásának folyamata felcserélhető. 
Majd kétoldalas ragasztóval felragasztottam az albumalapokra. A kétoldalas ragasztó azért szükséges, mert így nem hullámosodik fel tőle a papír, illetve a későbbiekben nem teszi tönkre a fényképeket.


 Vágógép segítségével a fényképeket szintén formára vágtam, de tökéletesen megteszi, ha sziluett  ollóval szépen körbevágjuk. Végül pedig a fényképek beragasztása és egy pici díszítés maradt hátra.


Én egy-két chipboard szívet és zászló alakú nyomtatott feliratokat készítettem a minialbumba. A borítóra pedig dekorgombot és chipboard szívet egy pici baker's twine cérnamasnival.
Az albumkarikára pici kulcsokat tettem, de tetszés szerint egy-két szalagdarabka is kerülhet rá. Én a Yabo retro címkekészletből egy pirosat választottam még hozzá, amire nyomtattattam, ezzel a technikával:

1.  Megszerkesztem a feliratot és a címke méretéhez igazítom.
2.   Pici kétoldalas ragasztóval a papírra rögzítem, lehetőleg középre. Ha lámpa elé tartjuk a papírt akkor szépen rá tudjuk illeszteni.
3.   A papírt a címkével együtt teszem vissza a nyomtatóba és rányomtatom a kívánt szöveget, majd óvatosan leválasztom a címkét a papírról.
(Figyelem!  Bár sokan és sokszor alkalmaztuk már ezt trükköt gond nélkül, a nyomtató gyártók bizonyosan tiltanák. Emiatt az Alkotós blog szerkesztői is csak saját felelősségre javasolják!)


A címkét egy pici szív alakú strasszal és szegeccsel díszítettem, és úgy fűztem fel a karikára."

Timi

   

A szív alakú albumot készíthetitek szerelmeteknek, más szeretteiteknek, gyerekeiteknek, de akár barátoknak is.

Jó alkotást!
Borka

4 megjegyzés: