2013. április 25., csütörtök

Nagymamának szeretettel anyák napjára

Az Anyák napi összefoglaló cikk után még tart a lendület, és most is egy Mama album inspirációt hoztunk Nektek.
Az albumot Ibu készítette kolléganője nagymamájának. A betűalbumok már formájukban is sokat mondanak, ezért bátran nekikezdhetnek kezdők is, a hatás nem fog elmaradni! ;)
Ha valaki mégis egyszerűbb formájú albumot szeretne, akkor is érdemes az alábbi tanácsokat és ötleteket megfogadni.
Katt a képekre, hogy nagyban látszódjanak!

 

A régi képek hangulatához Ibu barnás, vintage stílusú papírt választott, a Bo Bunny Et Cetera és Timepiece kollekcióiból. Első feladat, hogy meghatározzuk, a csukott album lapjain melyik betű milyen papírból legyen. Ha ez a sorrend megvan, vágj a betűnél valamivel magasabb csíkot a kiválasztott papírból. Kend be stiftes ragasztóval a lemezkartont (mindig a vastagabb kartonra kell a ragasztót kenni), és simítsd a papírra, majd művész szikével vagy snicerrel vágd körbe a lapot. Ha nem lett elég pontos a vágás, vagy ha csak a régies hatást szeretnéd fokozni, csiszolópapírral vagy körömreszelővel simítsd át az album élét, hogy egy szintbe kerüljön a kétféle karton.

 

Ha jól választottál, szépen olvasható lesz az album formája. De akkor se ijedj meg, ha nem, például ha egyszínű papírokat használsz. Tintapárnával, vagy akril (esetleg más) festékbe nyomkodott, de nem vizes szivaccsal kend körbe a lapokat, ezzel szépen kontúrozod a formákat.

 

A kiválasztott képekről készíts másolatot. Lehetőleg jó minőségű fotó másolatot. Akármennyire is vigyázunk, és sav- és ligninmentes, azaz archiválásra alkalmas anyagokat használunk, előfordulhat, hogy egy-egy kép alkotás vagy használat közben megsérül. Ha az eredetit használjuk, elvész örökre, de ha a másolattal dolgozunk, megmarad a biztonsági tartalék.
A képeket teheted időrendi, téma szerinti, de akár szín alapú sorrendbe is. Természetesen a lapok formája meghatározza, mekkora kép fér rájuk. Kérlek, ezt alkotás előtt ellenőrizzétek, és megfelelő méretben készítsétek el a fotómásolatokat.


Az egyszerű fotókartont és a homogén mintájú scrapbook papírokat díszítheted házi vagy designer pecséttel. A képen látható pecsét Viva vintage csipke, Tim Holzos Distress ink tintával pecsételve.

 

A képekhez írj adatokat, emlékeket, megjegyzéseket, vagy akár kérdéseket, vagy az elveszett emlékeket. Úgy írj, mintha az (déd)unokádnak írnál üzenetet.
A komment címkéket többféleképpen díszítheted: kézzel körberajzolva, gyűrve, öregítve (ld. top10 technika), festve, fröcskölve is jól mutat.

 

Az elkészült albumot díszítsd tovább színben harmonizáló virágokkal, gombokkal, dekortapaszokkal, chipboard díszekkel.


 

 

 

 

Remélem, sikerült mindenkinek elegendő inspirációt nyújtani az Anyák napi ajándék elkészítéséhez!


Jó alkotást!
Borka


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése