2011. december 11., vasárnap

Alkotós tanfolyam 5. hét: összefoglalás

Gondoltátok, hogy ilyen hamar elszalad ez az öt hét? Néha én is csak kapkodtam a fejem (ill. az ollómat, ragasztómat :D ).
Most már nem is kívánok újabb dolgokat mutatni Nektek: jól begyakoroltátok a festést, pecsételést és a különböző díszítőelemek készítését, most gondoljátok végig, melyik technika, trükk volt a kedvencetek és alkalmazzátok ezt a borítók elkészítésénél. Vagy akár az összeset, szabad a választás:)
Emlékeztetőül itt van a tanfolyam anyaga, hátha van olyan, ami kimaradt:
- az első heti festős lecke;
- a második heti pecsételés;
- a harmadik heti virágkészítés;
- a negyedik heti gombos lecke.
Az inspirációk pedig az alábbi linkeken vannak:
- festés
- pecsételés
- virágok készítése
- szalag rózsa készítése
- gombok.

Íme a borító vázlatok, amelyek ismét csak irányadóak:


Azért, hogy az utolsó alkalom se legyen trükk-mentes, leírom, én hogyan szoktam egy album borítóját elkészíteni. Sokan ezzel kezdik az albumkészítést, én rendszerint a végére hagyom. Mivel nagyon ritkán alkotok úgy, hogy szigorúan tartom magam az eredeti terveimhez, ezért gyakran változik menet közben a "fő csapásvonala" az albumnak. Így, értelemszerűen, az album borítója is értelmét veszítheti, ha azzal kezdeném a munkát. (Borka úgy fogalmazott, hogy ilyenkor már benne van a boogie az ember kezében ;) )
A visszatérő elemet, vagy a gyakran használt elemeket is érdemes felhasználni a borítón, erősítve ezzel az album egységét.
Elengedhetetlen, hogy az előlapon legyen cím, valamint ajánlott valahol a borítón feltüntetni a dátumot. Ha nem magunknak készítjük az albumot, írjuk rá, hogy kinek, milyen alkalomból készítettük és természetesen a mi nevünk is kerüljön rá. Lehet ez egy egyszerű "Bélának sok szeretettel születésnapjára Maritól" szöveg, de akár egy érzelmesebb, vagy személyesebb kis kommentár is.
Az eheti nyeremény egy négyzet album. A sorsoláson való részvétel feltételei a következők:

Legyen az oldaladon valami különleges kiegészítő* ÉS
a tanfolyamon tanult technikák, díszítőelemekből legalább kettő.
Aki a héten elkészíti az oldalpárját, és az arról készült fotót elküldi a
yabochallenge@gmail.com
e-mail címre max. 700x700 pixeles méretben,
az részt vesz a heti nyeremény sorsoláson!
Beküldési határidő: 2011. december 18.-a, éjfél.

*Mi az, hogy valami különleges? Nagyjából bármilyen tárgy, amiről nem az jut elsőként eszedbe, hogy nnna, ezt el tudnám képzelni egy scrap oldalon. (Bár egy időben én minden 10 cm-nél kisebb dologról rögtön elkezdtem gondolkozni, hogy hogyan nézne ki albumban, de ez az én kattantságom.) Lehet az egy söröskupak, amit én fogok felhasználni, vagy egy cippzárhúzóka, pénzérme, bármi: csak a képzeleted szab határt :)


És ne feledkezzünk meg a fantasztikus, általatok készített oldalakról sem! A Yabo Kihívás blogjában az összes elkészült és beérkezett oldalpárt megtekinthetitek.Külön öröm számomra, hogy négy scrapper minden héten dolgozik velem, és az elkészült oldalait megmutatja mindenkinek. Ha nem veszítik lelkesedésüket és az utolsó két heti alkotásaikat is elküldik, akkor ők biztosan benne lesznek abban a virtuális kalapban, amiből a főnyereményt sorsoljuk ki.

A fődíjért való részvétel feltételei:
2011. december 18.-án éjfélig

küldd el az elkészült albumod fotóját
a yabochallenge@gmail.com e-mail címre.
Az oldalak mérete max. 700x700 pixeles legyen!
A sorsoláson csak azok az albumok vesznek részt,
amelyek a tanfolyamon használt technikákkal készültek.



Feltöltheted egy olyan galériába is, ami slide show-t generál - ebben az esetben a slide show html kódját illeszd be az e-mailedbe. Ha nem használtad a leírt technikákat az albumod elkészítése során, akkor is van lehetőséged versenybe szállni egy nyereményért. A szokásos év végi minialbum kihívásra várjuk szeretettel az alkotásodat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése