2011. december 7., szerda

Alkotós tanfolyam 4. heti inspirációs oldalak és nyeremény

Ezen a héten a gombok kerültek előtérbe. Először nézzétek meg, Hana milyen szép oldalpárt készített.


"A témához illően olyan gombbal pakoltam meg az oldalt, ami engem valamilyen okból mosolyra késztet :) Van itt Yabo gomb, Veka sk. gyurmagombja, Creatiwitches-es textillel bevont gomb, és persze saját gyurmagombok.
A gyurmagombok díszítéséhez készítettem egy tutorialt, amit a blogomon tudtok megnézni!"

Én nem apróztam el a dolgot, a söröskupakon kívül az összes bemutatott gombot felhasználtam az oldalamhoz.
Az alapkartont most natúran hagytam, az előző hetek bemutató-darabjaiból megmaradt kartoncsíkokat használtam föl a képek alátéteként. Méretre vágtam őket, némelyiknek kerekítettem a sarkát, majd az összeset körbetintáztam. Néhány gombot megvarrtam, másokat nem. Igyekeztem a csíkokat nem egyformára, nem egyforma sorrendbe föltenni az oldalra: a mintájuk miatt így is harmonizál az oldalpár két fele egymással. A gombokat elrendeztem, majd a csíkokra ragasztottam, végül mindent felragasztottam az oldalra. Készítettem dekorgumiból egy gomb pecsétet a 2. leckében tanult módszerrel, és két színnel pár nyomatot is tettem a háttérre. Végül fekete zselés tollal "körbevarrtam" mindkét oldalt.


Láthatjátok, hogy a két, egymás mellé szerkesztett képen nem egyformák a színek, kicsit másképp állnak. Nem piszkáltam bele, úgy hagytam, ahogy a fényképezőgépből kijött, hogy ezzel is megmutassam azt, hogy akár képszerkesztő programok ismerete nélkül is viszonylag jó fényképeket készíthetünk oldalainkról.

Néhány trükk, amire érdemes odafigyelni, amikor az oldalunkat fotózzuk:
- használjunk makrót (kis virág szimbólum szokta jelölni ezt a funkciót). Ha 1 méternél közelebbről készítünk képet, akkor ezzel a beállítással éles képet kapunk.
- ne fényképezzünk erős napfénynél. A nap sugara megcsillan, erősen visszaverődik, ezzel torzítja a színeket.
- lehetőleg ne használjunk vakut, az is torzítja a színeket. Próbáljunk meg olyan időszakot elkapni, amikor nappali fény van, keressünk egy félárnyékos helyet a lakásban és ott készítsünk fényképeket.
- az oldalunkat állítsuk függőlegesbe, vagy fektessük vízszintesbe. Próbáljuk úgy beállítani a fényképezőgépünket, hogy az optika párhuzamos legyen az oldal síkjával. Én ezt úgy szoktam ellenőrizni, hogy a kijelzőn azt nézem, az oldal szélei párhuzamosan futnak-e a kijelző szélével.

Végül jöjjön az eheti nyertes:



Szívből gratulálunk, a nyereményed egy Yabo fotókocka készlet!


A 4. heti kihívásra jelentkezők között egy filofax albumot sorsolunk ki!




4 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik ez a két oldalpár! Igazán vidám lett a gomboktól. Mi az albumotok témája?

    VálaszTörlés
  2. Klassz lett ez a lecke is, gratula, lányok. Jovi, nekem abszolút bejövős a sok gombos dizájn! ... utalva a délelőtti beszélgetésre :)

    VálaszTörlés
  3. Gigi, köszi:)
    Rika, köszi Neked is:) Én Boginak készítek egy albumot, olyan vallomésféléset, hogy tudja, szeretem és örülök neki, hogy van:)
    Hana pedig egy MMM albumot csinál, a blogján le is írja.

    VálaszTörlés
  4. Wow! A gombok, na igen a gombok felvidítanak! Szuper oldalak, és lecke, gratu! (Hana nem ér, most gyurmázhatnékom lett!...) :)

    VálaszTörlés